Trends

California_roll_with_tobiko-300x224Er zijn twee hoofstromingen: De Westerse sushi en de traditionele Japanse sushi.

Voorbeelden van de Westerse sushi is de Californian roll en type sushi die zijn ontwikkeld door sushiketens in de Europese context.

Kenmerkend hiervoor is; unieke namen voor sushi (dragon roll, rainbow roll), gebruik van voorverpakte bevroren vis en relatief snel bereid. Redenen hiervoor zijn dat ze vaak afhankelijk zijn van Japanse voedselleveranciers die gebruik maken van ingeblikte producten, langhoudbare producten, bevroren producten, gebruik van andere Japanse ingredienten (zoals mayonnaise) en het gebruik van sushi machines om sushi te maken.

Japanse sushi heeft zijn wortels in de traditionele manier. Het doel is de smaak van de vis te extraheren, wat kan betekenen dat het fermentatieproces soms een week duurt om de vis op smaak te krijgen (zoals de blauwvintonijn behandeling).

Een unieke vis naam van de vissen hebben de neiging om het item van de sushi te worden en het niet veel van andere ingrediënten te mengen (in tegenstelling tot de regenboog roll). Het proces van het maken van sushi begint soms veel eerder dan het wordt geserveerd aan de gast, door de vorming en behandeling. Ook genieten van een seizoensgebonden product uit de oceaan is een belangrijke rol waardoor het menu van menig sushirestaurant continue verandert.

Er wordt ook rekening gehouden met het leefgebied van de vissen door gebruik te maken van producten uit de baai van Tokio.

Lees verder over sashimi.

Bron: Wikipedia.